Investment AB Latour (publ) har genom sitt dotterbolag LSAB Group AB, en del av Latour Industries AB, tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Lahden Teräteos Oy (LTT).

LTT är baserat i Lahtis, Finland, har 23 anställda och en omsättning på 2,4 miljoner euro (2021). LTT är en specialiserad finsk tillverkare av kundanpassade och skräddarsydda verktyg för profilering och leverantör av standardverktyg för träbearbetningsindustrin. Företaget grundades 1962 och kommer att stärka LSAB Groups position i Finland samt bredda LSAB Groups produktutbud idag.

LSAB Group är en ledande leverantör av verktyg och tjänster relaterade till spåntillverkning inom trä- och metallindustrin. LSAB Group har verksamhet i Norden och Baltikum och sysselsätter cirka 300 personer.

”LTT är ett mycket intressant företag för LSAB Group och vi är glada över att de nu ingår i LSAB Group. Vi är övertygade om att styrkan hos LTT som specialiserad tillverkare kommer att förstärkas ytterligare genom att vara en del av LSAB Group och ha ytterligare exponering mot marknader där LSAB Group är verksamt”, säger Hans Ekholm, VD på LSAB Group AB.

”Jag är mycket tacksam för att LTT nu kommer att bli en del av LSAB. LSAB Groups starka marknadsposition i norra Europa gör att LTT kan fortsätta expandera”, säger Juha Viinikka, VD Lahden Teräteos Oy.