Green Cut

Micor Tooling lanserar tillsammans med LSAB världens grönaste bandsågblad: Langshyttan GreenCut

Micor Tooling lanserar nu tillsammans med LSAB världens grönaste bandsågblad för sågverksindustrin. ”Hållbarhet är mycket viktigt för oss och genom utvecklandet av Langshyttan GreenCut bidrar vi till ett kraftigt reducerat CO2-avtryck och blir först i världen att erbjuda ett grönare alternativ”, säger Marcus Wärring, CEO Micor Tooling.

Idag lanserar Micor Tooling, tillsammans med LSAB, världens grönaste bandsågblad för industriellt bruk – Langshyttan GreenCut. Under de senaste åren har Micor Tooling arbetat aktivt för att begränsa miljöpåverkan från egen produktion genom energieffektiva investeringar och konvertering till enbart förnyelsebarenergi. Samtidigt jobbar Micor Tooling kontinuerligt med leverantörer för att hitta och utveckla mer hållbara insatsmaterial. Micor Tooling har ett långt samarbete med voestalpine Precision Strip GmbH och i samband med lanseringen av Uddeholm strip med kraftigt reducerat CO2-avtryck blir nu Micor Tooling först i världen att erbjuda ett grönare alternativ.

Marcus Wärring, CEO Micor Tooling, kommenterar:

”Hållbarhet är mycket viktigt för oss och vi är därför mycket stolta över att kunna lansera en produkt med avsevärt lägre klimatpåverkan, men med samma höga prestanda som vårt standardsortiment.”

Martin Andersson, CEO LSAB, tillägger:

”För oss inom LSAB är detta förstås väldigt goda nyheter. Vi hjälper dagligen sågverk med att optimera sin produktion. Trä är ett förnyelsebart material och att vi nu kan erbjuda våra kunder verktyg med kraftigt reducerat CO2 avtryck är ett naturligt steg för den ledande leverantören i Norden. Detta tillsammans med vårt cirkulära serviceerbjudande är ett stort steg för oss och våra kunder. Genom Langshyttan GreenCut ser vi en stor potential givet den stora miljömedvetenheten som idag finns/bör finnas bland stora sågverkskoncerner i Norden.”

Det nya bandmaterialet från Uddeholm tillsammans med Micor Toolings produktion, som enbart använder förnyelsebar energi, gör att vi kan lansera ett bandsågblad med ett kraftigt reducerat klimatavtryck.

Fakta om Langshyttan GreenCut:

-65% minskade CO2-utsläpp jämfört med Langshyttan standardband och upp till -76% jämfört med ett standardbandsågblad producerat med europeisk energimix*. Langshyttans hela produktportfölj kommer så småningom att erbjudas som Langshyttan GreenCut. Langshyttan GreenCut har samma marknadsledande prestanda som Langshyttans standardband. Alla Langshyttan GreenCut-band produceras i Dalarna, Sverige.

Om Micor Tooling

Micor Tooling erbjuder ett komplett sortiment av cirkelsågblad, bandsågblad, planverktyg, fräsar och PCD-verktyg. På våra tre tillverkningsplatser i Sverige, samt i Finland, producerar vi våra världsledande varumärken, Micor, Langshyttan, BBM och LTT, som säljs till över 40 länder världen över. Med vår samlade kunskap på över 150 år vet vi vad som krävs. Tack vare Micor Toolings flera produktionsplatser kan vi garantera korta ledtider och flexibilitet när service räknas. www.micortooling.com

Om Langshyttan

Langshyttan bandsågblad har varit synonymt med toppkvalitet från Sverige i mer än 50 år och erkänns världen över som ett professionellt val, med utmärkta produkter och service. Genom åren har Langshyttan ständigt utvecklat sitt produktsortiment och tillverkar idag ett brett utbud av bandsågblad för alla olika typer av behov till högsta kvalitet. För den givna platsen och expertområdet driver Langshyttan innovation av bandsågblad för de mest utmanande skärförhållandena.

Beräkningen är baserad på ett svetsat standardbandsågblad och “cradle to gate”-delen av produktens livscykel.

För mer information, vänligen kontakta:

• E-mail: support@lsab.se
• Telefon: +46 (0) 10-557 55 60