SÅGVERK

LSAB erbjuder ett komplett sortiment av verktyg och service för Sågverk.  Vi har över tid utvecklat spetskompetens inom vår bransch och är en ledande aktör i Norden och Baltikum. Här kan du läsa mer om vårt koncept och vilka mervärden vi kan erbjuda dig som kund.

HYVLERI

Större delen av det sågade virket hyvlas. LSAB erbjuder ett komplett program av produkter för höghastighetshyvling. Vi utvecklar och tillverkar både standard- och kundanpassade lösningar av högsta kvalitet. Våra kunder finns i hela världen. Läs mer om vårt erbjudande här.

SNICKERI OCH MÖBEL

Trä är en naturlig råvara inom snickeri och möbelindustrin, och efterfrågan ökar. LSAB erbjuder kvalificerad teknisk rådgivning och ett komplett sortiment av träbearbetningsverktyg. Vi samarbetar med utvalda varumärke med fokus på högsta kvalitet. För optimal totalekonomi erbjuder vi också slipservice. Läs mer här.

LX60

Innovationer från LSAB

Nu lanserar vi Langshyttan LX60.

Bandsågblad för Sågverk med 60% längre gångtid och 75% lägre sprickbenägenhet. LX60 erbjuds i kundanpassade längder och med vintertand som tillval. Om du vill ta del av vårt sortiment klickar du här.

HÅLLBARHET

Vad betyder hållbarhet i vår bransch?

Våra produkter förädlar en värdefull råvara som är förnybar och en del av lösningen för ett hållbart samhälle – Trä. LSAB:s mål för hållbarhet handlar inte bara om råvaran utan berör alla de områden vi påverkar.  LSAB:s strategiska arbete genomsyras av hållbarhet och vi har definierat sex områden som vi aktivt jobbar med, och kopplat dessa till de globala målen.

Nyheter

Unique sawmill with tools from LSAB

LSAB in Finland has a long-standing collaboration with Metsä Fibre. This spring, construction began on a new sawmill in Rauma that will become the world’s most modern with an estimated annual production of 750,000 cubic meters of sawn timber.…