LSAB ingår strategiskt samarbete med EPS Services och Tooling Ltd i Storbritannien!

EPS och LSAB ingår i ett strategiskt samarbete

Nick Palmer, Steve Goodlad, Fredrik Ivarsson and Staffan Gustafsson

LSAB Sverige har ingått ett strategiskt samarbete med EPS Services & Tooling Ltd från Storbritannien. ”Syftet är att utveckla båda företagens marknadsandelar i Storbritannien. Det kommer att vara en win-win-situation för båda parter”, säger Fredrik Ivarsson, Export Manager på LSAB

LSAB har nyligen genomfört stora investeringar på sina anläggningar i norra Sverige och Finland. Nu fortsätter företaget sin expansion genom att ingå ett strategiskt samarbete med det brittiska företaget EPS Services & Tooling Ltd. Det brittiska företaget tillverkar bl a bandsågblad och erbjuder service för sågverksindustrin i Skottland, Wales och England. Genom avtalet stärker LSAB sitt lokala serviceerbjudande för kunder på den brittiska marknaden.

”Vi har höga krav på vårt serviceerbjudande på den nordiska marknaden och nu kommer vi att kunna erbjuda samma höga kvalitet i Storbritannien. EPS & LSAB har redan implementerat ett utbyte av kunskap som täcker ett antal områden och processer, vilket stärker vår tekniska kunskap för att höja kvaliteten som uppfyller kundernas förväntningar”, säger Fredrik Ivarsson, Export Manager på LSAB.

Steve Goodlad, Chief Operations Officer på EPS: ”Vi är extremt glada över detta nya partnerskap. Att arbeta med LSAB innebär att EPS också bygger på sin egen kunskap och tillsammans kan vi erbjuda en starkare service för att stödja våra befintliga kunder inom timmerindustrin. Det är helt enkelt en win-win-situation.”

I den första fasen kommer samarbetet att fokusera på service av bandsågblad från EPS-anläggningen i Fife, Skottland. Enheten är utrustad med modern CNC-maskinutrustning och är strategiskt belägen för sågverk över hela Skottland och norra England, och härifrån kan vilken service som helst erbjudas inom 1-2-veckors cykler. LSAB och EPS har en stark ambition att bli en kraftfull aktör på den brittiska marknaden och i framtiden kommer erbjudandet att utökas för att inkludera service för cirkulära sågklingor, inklusive underhållsslipning och omtandning, samt leverans och service av annan specialutrustning.

Om EPS Services & Tools
EPS Services & Tooling Ltd är specialiserade på tillverkning och service av breda bandsågblad (swaged och stellite) för träindustrin. EPS bedriver verksamhet på fyra platser i Storbritannien: Fife, Somerset, Essex och genom deras systerföretag Gerrymet, i West Midlands. EPS levererar och servar också alla typer av cirkelsågar och specialistutrustning främst för träförädlingsindustrin i Storbritannien. Företaget genererar cirka 60 miljoner SEK och har 60 anställda.